For the best experience viewing this site you need the Flash Player installed.
Anouschka Rokebrand Photography - FAQ
Anouschka Rokebrand Photography - FAQ

All images are copyright protected by Anouschka Rokebrand

< BACK

FAQ

Is je bedrijf van naam veranderd?
Dat klopt! Per 1 augustus 2011 is de naam Lifestyle Fotografie veranderd in mijn eigen naam en zal het bedrijf dus verder gaan als Anouschka Rokebrand Photography. Ik merkte de afgelopen jaren dat klanten eigenlijk altijd doorverwezen naar mij als persoon en niet naar de bedrijfsnaam Lifestyle Fotografie. Daarnaast werk ik op zeer persoonlijke basis met mijn klanten en paste de stap om te gaan werken onder mijn eigen naam daar perfect bij. Alles blijft verder wel hetzelfde verlopen, alleen de naam en het logo zijn anders.

Werk je alleen?
Nee, mijn man Raymond werkt achter de schermen mee en is bij vrijwel elke bruiloft mijn second shooter. Hij fotografeert met telelens op de achtergrond mee waardoor je een reportage krijgt uit 2 oogpunten en invalshoeken.

Wat is een goed moment om de bruidsreportage te laten starten?
Mijn advies is: bij de voorbereidingen. Foto's van de voorbereidingen zijn ontzettend leuk om je album mee te starten, je jurk die klaar hangt, je schoenen, sieraden. Je moeder of vriendinnen die je helpen met het aantrekken van de jurk. Het zijn bijzondere momenten en een heel fijn moment om de reportage te laten starten. Ik kan rustig op de achtergrond alles vastleggen en als bruid kun je er rustig aan wennen dat er een fotograaf om je heen is. Indien de bruidegom in de buurt van de bruid zijn voorbereidingen doet, kan Raymond deze vastleggen terwijl ik bij de bruid blijf. Ik fotografeer het aankleedmoment van de bruid ten alle tijden alleen, tenzij ik een vrouwelijke second shooter bij me heb wanneer Raymond niet beschikbaar is.

Wanneer eindigt de reportage?
Wanneer jullie willen! We kunnen tot het vertrek van jullie tijdens de feestavond blijven, als jullie dat willen. Meestal kiezen koppels ervoor om de reportage aan het begin van het diner te laten eindigen of tot en met het eerste uur van de feestavond zodat ook de openingsdans is vastgelegd. Tijdens het diner fotograferen we overzichten zodra iedereen zit en de speeches tussendoor. Terwijl jullie en jullie gasten aan het eten zijn, fotograferen wij niet. Dit levert geen charmante foto's op en in onze ervaring vinden mensen het ook niet heel prettig als er een fotograaf rondloopt terwijl ze aan het eten zijn.

Waarom zouden we een album nemen?
Een trouwalbum is een erfstuk. Het is de blijvende herinnering aan een van de meest mooie dagen in je leven. Je draagt de jurk maar 1 keer, de taart wordt opgegeten en dan blijven de foto's over als dierbaar aandenken aan deze bijzondere dag. Een dvd is slechts een plastic schijfje. Een professioneel gedrukt trouwalbum wat je in handen kunt houden, is zoveel meer waard. Samen op de bank met het boek op schoot de dag weer herbeleven.

Welke albums lever je?
Ik lever uitsluitend professioneel gedrukte albums van de beste leveranciers in Engeland en Amerika. Geen ingeplakte foto's maar complete pagina's die digitaal ontworpen zijn en afgedrukt worden op professioneel fotopapier of Fine Art museumpapier. Ik werk alleen met leveranciers die exclusief aan professionele fotografen leveren. De kwaliteit van deze albums is absoluut niet te vergelijken met de exemplaren die je mogelijk zelf bij de Hema of het Kruidvat besteld, dat zou het vergelijken zijn van een echte Gucci tas met een nep exemplaar.

Waar moeten we rekening mee houden bij het kiezen van een locatie voor de fotosessie?
Jullie mogen zelf de locatie kiezen waar jullie de fotosessie willen maken. Ik vind het vooral belangrijk dat het een plek is die bij jullie past en waar jullie je prettig voelen. Wil je liever niet teveel mensen om je heen die mee gaan kijken, kies dan niet voor hartje stad bijvoorbeeld maar voor een wat rustigere locatie. Ik kan overal wel uit de voeten. Ik kijk zelf op de locatie naar het mooiste licht want met mooi licht ziet iedere locatie er prachtig uit. Je hebt niet veel nodig voor een mooie sessie, een mooie gevel, prachtig grasveld of een gave garagedeur zijn al ontzettend leuk voor een sessie.

Moeten we dan ook poseren?
Aan een beetje poseren ontkom je niet tijdens een sessie. Ik hou het echter zo natuurlijk mogelijk. Ik zal jullie enigszins sturen, maar het moet er vooral niet te geposeerd of geforceerd uit zien. Het is ook een moment voor jullie samen deze dag dus geniet vooral lekker van elkaar, maak lol en plezier, dat straalt dan ook van de foto's af. Tijdens de rest van de dag werk ik volledig op de achtergrond (eventuele groepsfoto's uitgezonderd) en ga ik zo onopvallend mogelijk te werk.

Waarom zouden we een loveshoot/engagementsessie erbij boeken?
Loveshoots/engagementsessies zijn leuk!! In een ontspannen sfeer alvast wennen aan de camera, wennen aan mijn werkwijze en we kunnen elkaar ook alvast beter leren kennen. Het maakt de fotosessie op de grote dag er zoveel relaxter op. Daarnaast kun je de foto's ook gebruiken voor bijvoorbeeld je trouwkaart, save the date kaarten, menukaarten, bedankkaarten etc. Heel persoonlijk! Het leuke is ook dat je meteen een mooie serie foto's van jullie samen hebt in "normale" outfits en niet alleen in je trouwkleding.

Krijgen we de digitale negatieven in ons bezit?
Ja, bij iedere collectie zit een USB stick met de digitale negatieven inbegrepen. Dit zijn niet alleen de foto's die in het trouwalbum komen, maar alle goede, geschikte foto's die zijn gemaakt deze dag. Je krijgt ze in hoge resolutie dus kunt makkelijk zelf nog afdrukken hiervan laten maken.

Heb je een fotografie opleiding gevolgd?
Ik heb een opleiding aan de fotovakschool gevolgd, aangevuld met diverse workshops, seminars en mentorsessies. Ik ben groot liefhebber van de Amerikaanse/buitenlandse trouwfotografie en heb workshops en sessies van onder andere Jasmine Star, Jessica Claire, Jose Villa, Mike Larson, Mike Colon, David Jay, Zach & Jody Gray en Christine Meintjes gevolgd. Absolute toppers als het om bruidsfotografie gaat.

Ik zie het Keurmerk Trouwen op je site staan, wat houdt dat in?
Het Keurmerk Trouwen wordt uitgegeven door de Nederlandse Trouwbranche Organisatie. Bedrijven die zich hiervoor aanmelden, worden door een onafhankelijk bureau uitvoerig getest en onderzocht alvorens zij het Keurmerk krijgen. Het Keurmerk staat voor innovatieve, betrouwbare en professionele bedrijven in de Trouwbranche. Ieder jaar worden de bedrijven opnieuw getest om te kijken of zij het Keurmerk mogen blijven voeren.

We komen niet uit de dagindeling, kun je ons daarbij adviseren?
Jazeker! Ik werk op zeer persoonlijke basis met mijn bruidsparen en als ik kan helpen met de planning, doe ik dat graag. Ik heb ook een fijn netwerk van goede bedrijven in de trouwbranche dus ook voor advies voor andere leveranciers kun je bij me terecht.

Wat is het beste moment voor de fotosessie samen?
Met een zonnige dag eigenlijk of vroeg in de ochtend of zo laat mogelijk in de middag/avond. Tussen 12 en 14 uur wanneer de zon op zijn felst is, is het licht ontzettend hard en niet flatterend. Plan je wel op dat tijdstip je fotosessie in, kies dan een locatie uit die ook genoeg schaduwplekken heeft. In de schaduw is het licht veel zachter en dat geeft een veel mooier effect op de foto's.
Op een bewolkte dag is het licht heel diffuus en zacht en kunnen we eigenlijk alle kanten op.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
Ongedwongen, stijlvol, liefdevol, tijdloos, met veel oog voor de details en emoties. Het is een combinatie van een editorial stijl (magazine) en journalistieke stijl.

Wanneer ben je begonnen met fotografie?
Ik fotografeer al van kleins af aan, maar ben begonnen met mijn bedrijf begin 2006. Ik voel me een bevoorrecht mens dat ik van mijn passie mijn fulltime baan heb mogen maken.

Werk je met professionele apparatuur?
Ik werk uitsluitend met professionele apparatuur van Canon. Ik heb ook altijd backup apparatuur bij me just in case.

We wonen ver weg (in het buitenland) en kunnen niet voor onze trouwdag langskomen in de studio om kennis te maken. Hoe lossen we dit op?
Skype! We maken een afspraak op een moment dat het voor ons beide schikt en dan spreken we elkaar via Skype. Dat is toch weer persoonlijker dan alleen de telefoon of mail en zo is het net of we tegenover elkaar aan tafel zitten.

We gaan in het buitenland trouwen, fotograferen jullie ook buiten Nederland?
JA! Heel graag zelfs! We hebben al bruiloften in Belgie, Engeland en Zwitserland vast mogen leggen. We reizen graag!